3 scoli ciudate in lume

1. Trabajo Ya, Spania

Poate cea mai ciudata scoala din lume e, Trabajo Ya din Spania ! In Spania prostitutia este legala, iar cu peste 400,000 de prostituate in Spania, functionarea normala din punct de vedere calitativ a unei afaceri de acest gen cere mai multi muncitori in domeniul sexului. In anul 2012, scoala Trabajo Ya si-a deschis portile in Valencia pentru a invata prostituatele cum sa deprinda mai multe aptitudini care sa le asigure mai mult succes in aceasta afacere. Cu numai 120 dolari, scoala oferea cursuri de „prostitutie profesionala cu discretie maxima”. De asemenea, tot in anul 2014, Sex Professionals Association in Spain (Aprosex) si-a deschis usile pentru a oferi o mai buna educatie prostituatelor.

2. Oaksterdam University, California

Oaksterdam University, California este o scoala ciudata pentru cei cu gandire mai conservatoare, activistul Richard Lee a creat Oaksterdam University, in anul 2007, inspirat de o vizita de lucru la Cannabis College din Amsterdam. Cat se poate de serios si de legal, principalul scop al acestei scoli este acela de a acoperi toate aspectele din industria marijuanei medicale. Studentii au ocazia sa invete absolut totul despre marijuana printr-un curs intensiv de 14 saptamani. Pana in prezent, la aceasta scoala au absolvit mai mult de 20.000 de studenti.

3. Scoala Microsoft, Philadelphia

In momentul in care Microsoft si-a anuntat parteneriatul in anul 2003 cu West Philly School District, totul parea cam ciudat. Parteneriatul dintre cei doi a implicat design, dezvoltare si lansarea unei noi scoli, una care „pregateste studentii pentru o lume care se schimba”. Cu toate avantajele mediului high-tech, au inceput sa apara si probleme: o trecere de la un sistem normal la unul 100% digital s-a dovedit a fi un lucru extrem de dificil pentru studenti. Nici invatatorilor nu le-a fost mai usor: s-au chinuit sa isi predea lectiile in functie de capacitatea tehnologica pusa la dispozitie. In aceasta institutie, nimeni nu foloseste hartia si creionul iar elevii se bazeaza exclusiv pe munca la calculator. Initial, programul de studii era asemanator celui unui job, de la 8 la 4. Scoala Microsoft inde lista de 3 scoli ciudate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *