Alegerea serviciilor de consultanta fiscala – rolul acestora in cadrul unei firme

Cei care detin un business sunt cu siguranta constienti de importanta pe care o are partea economica si financiara in bunul mers al acestuia. Consultanta fiscala are la baza raporturi juridice, intocmite intre societate si persoanele juridice si fizice care beneficiaza de aceste servicii.

Daca la randul tau detii o afacere insa nu ai avut inca in vedere aceasta categorie de servicii, ce sunt in fapt o necesitate indiferent de domeniul in care activezi, atunci poate ca ar trebui sa te documentezi putin in ceea ce le priveste. Trebuie, inainte de toate, sa ai siguranta ca nu exista nici un interes ascuns din partea firmei de consultanta fiscala Suceava sau din orasul de care apartii. Desigur ca va trebui sa stabiliti insa de la bun inceput aspectele ce vizeaza onorariile. Va trebui de asemenea sa te decizi daca vei opta pentru un consultant independent sau vei alege sa colaborezi cu o firma de consultanta fiscala.

Cum stii ca alegi firma potrivita de consultanta fiscala Suceava?

Ca sa ai aceasta siguranta, ei bine, trebuie sa ai in vedere o serie de aspecte, sa te asiguri legat de increderea pe care o poti acorda specialistilor.

Pentru inceput fa o verificare in ceea ce priveste statutul legal al firmei de consultanta fiscala Suceava la care te-ai gandit. Respecta aceasta reglementarile legale, este inscrisa in Registrul Consultantilor fiscali, respectiv a societatilor care ofera astfel de servicii? Cel mai bine este sa stii sigur ca de asemenea dispune si de carnetul profesional, care a fost vizat si emis asa cum prevad conditiile legale.

Sa stii si ca cel cu are alegi sa colaborezi trebuie sa iti ofere de asemenea asigurare, care se refera la raspundere profesionala.

Stii care sunt activitatile pe care le poate desfasura consultantul fiscal, respectiv firma de specialitate?

In primul rand, atunci cand colaborezi cu o firma de consultanta fiscala Suceava, aceasta trebuie sa iti stea la dispozitie mereu cu servicii de consultanta si asistenta in ceea ce priveste partea de fiscalitate a business-ului tau. Vei avea nevoia de asemenea de acorduri pentru a intocmi declaratii fiscale. Mare atentie trebuie sa acorzi modului in care sunt certificate declaratiile fiscale. Expertii te vor instrui legat de asta.

Tot de datoria firmei cu care vei colabora tine sa iti ofere servicii si asistenta in ceea ce priveste problemele ce vizeaza procedura fiscala, dar si intocmirea documentelor pentru a exercita cai de atac contra creantelor sau pentru diverse acte fiscale administrative.

Intra in responsabilitatea consultantilor fiscali carora le platesti onorarii sa iti ofere reprezentare fata de organele fiscale, dar mai ales asistenta de specialitate atunci cand au loc inspectii fiscale.

Sunt situatii in care organele de cercetare penala, cele judecatoresti sau partile interesate iti pot solicita expertize financiar-judiciare pe care trebuie sa le oferi. Si in acest sens firma ar trebui sa iti poata oferi ajutorul de care ai nevoie. Neaparat de stiut este ca nu pot sa efectueze astfel de expertize decat cei care sunt consultanti fiscali inscrisi in Serviciul profesiei juridice conexe a Ministerului Justitiei.

Desigur ca lista cu servicii pe care firma de consultanta fiscala ar trebui sa ti le ofere nu se limiteaza la cele mentionate. Intra pe contabilitate-suceava.com pentru a afla ce anume trebuie sa primesti in schimbul onorariului pe care il platesti in acest sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *