Apartament nou, realizat de un dezvoltator imobiliar cunoscut

La noi, la romani, simtul proprietatii este mult mai dezvoltat fata de cel al altor popoare. Probabil visul oricarui roman este sa aiba un loc al sau, un imobil pe care sa il poata denumi acasa, chiar daca asta inseamna contractarea unui credit si achitarea de rate lunare pentru cativa zeci de ani.

Exista insa si o decizie destul de importanta de luat: se va alege un apartament intr-un bloc de locuinte vechi sau unul intr-un ansamblu rezidential nou realizat de un dezvoltator imobiliar cunoscut? In randurile urmatoare incercam sa elucidam acest mister, punand in balanta acele elemente care vor ajuta la luarea unei decizii potrivite pentru oricine.

Ce avantaje aduc apartamentele noi, comparativ cu cele vechi?

Principala problema cu care se confrunta proprietarii in cazul apartamentelor vechi este faptul ca nu exista libertate deplina pentru realizarea modificarilor la nivel de pereti. Desi compartimentarea in cazul spatiilor de locuit din blocuri vechi lasa uneori de dorit, exista restrictii cu privire la modificarile ce pot fi efectuate.

Pe de alta parte, la apartamentele noi situatia sta cu totul altfel. Modificarile pot fi realizate cu ceva efort, insa exista si aici o exceptie: nu pot fi realizate interventii ce ar putea afecta structura de rezistenta a imobilului.

Un alt avantaj oferit de apartamentele noi este dat de faptul ca spatiul este mult mai bine organizat si chiar mai incapator fata de cele construite cu cateva decenii in urma. De regula suprafetele sunt mai mari intrucat dezvoltatorii imobiliari tin cont de tendintele prezentului, de necesarul de spatiu util mai amplu, motiv pentru care exista o compartimentare mult mai eficienta in cazul apartamentelor noi, comparativ cu cele vechi.

Izolatie, sistem de incalzire, instalatii – acestea sunt cu siguranta aspecte care vor dicta ulterior nivelul de confort resimtit de proprietar in apartamentul achizitionat. In cazul imobilelor vechi, rareori pot fi regasite asemenea aspecte avantajoase pentru noii proprietari.

Vestea buna vine din nou din partea apartamentelor ce fac parte din ansambluri rezidentiale noi, realizate de dezvoltatori imobiliari de prestigiu. De regula, toate apartamentele noi au centrala termica proprie, peretii izolati corespunzator, dar si instalatii sanitare si electrice foarte bine puse la punct. Toate acestea se traduc prin confort sporit oferit proprietarilor, dar si prin costuri mai reduse in ceea ce priveste intretinerea. In plus, odata ce exista deja toate aceste dotari, proprietarii nu mai trebuie sa scoata bani din buzunar pentru a renova, pentru a achizitiona centrale termice individuale ori pentru a interveni la sistemul de incalzire si instalatii.

Toate aceste avantaje sunt mai mult decat suficiente pentru ca alegerea sa cantareasca in favoarea cumpararii unui apartament intr-un ansamblu rezidential nou. Daca mai adaugam la acestea si faptul ca prin ansamblurile rezidentiale noi se creeaza si comunitati similare cu cele din Occident, nu mai e loc de niciun dubiu. Ceea ce mai ramane este selectarea zonei in care viitorul proprietar doreste sa locuiasca si stabilirea modalitatii de plata. Exista si aici variante multiple, insa pentru mai multe detalii va recomandam sa accesati website-ul oficial al unui dezvoltator imobiliar cunoscut pentru proiectele ample realizate – maurerimobiliare.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *