Conditii pentru a promova cu nota mare examenul de bacalaureat

Cum sa promovezi examenul de bacalaureat cu nota mare ?

examenul de bacalaureat

Sincer, va pot spune una dintre cauzele pentru care procentul de promovare la examenul de bacalaureat e atat de mic. Problema consta in faptul ca elevii nu invata constant, daca nu aproape zilnic si de aici vine si faptul ca nu se promoveaza cu nota mare examenul de bacalaureat. Iar ca sa inveti constant 4 ani de liceu, trebuie in primul rand sa ai un profesor de matematica ori de romana, istorie etc. care sa te evalueze constant si sa predea extrem de bine la clasa. Asta e sa zic a doua conditie pentru a promova examenul de bacalaureat. Prima e invatatul constant, a doua e profesorul care trebuie sa predea extrem de bine la clasa, adica conform cerintei programei scolare si sa se adapteze la modelul subiectelor si mai apoi vine evaluarea care trebuie sa urmareasca sa identifice invatatul sistemtic, zilnic, saptamanal, lunar. Ce se intampla daca aceste 3 conditii nu sunt indeplinite:

  1. Daca nu inveti constant ramai cu goluri in materie si nu ai siguranta ca la bacalaureat la romana nu iti pica o poezie de care tu habar nu ai.
  2. Daca nu ai un profesor care sa predea bine si adaptat cerintelor si nevoilor tale, nu ai de unde invata si muncesti mult mai mult singur.
  3. Daca nu esti evaluat saptamanal, sistematic, ai tendinta de delasare, caci uneori profesorul nu au interesul sa te tina permanent in priza, caci asta ar insemna sa fie niste profesori desavarsiti.

Astfel ca si anul acesta la bacalaureat o sa fie note mici. Daca nu ai invatat 3 ani, sa nu zic 4, e imposibil sa sari de nora 8 generala, poate doar printr-un mare noroc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *