Cum ajută creditarea auto la dezvoltarea pieţei de autoturisme din România?

Piaţa auto din România înregistrează în momentul actual peste 7 milioane de maşini, ceea ce înseamnă un număr destul de ridicat raportat la nivelul populaţiei ţării noastre. Graţie programului Rabla şi creşterii ponderii creditării auto, parcul auto din România a crescut cu aproximativ 6% în anul 2016. Din cele 7 milioane de unităţi, aproape 5,5 milioane sunt autovehicule de dimensiuni mici, ceea ce înseamnă că acestea ocupă cea mai ridicată pondere din parcul auto românesc.

Sursa foto: Pixabay

Maşini second hand, vechi şi foarte vechi!

România este una dintre cele mai bune pieţe de desfacere a autoturismelor second hand, rulate, iar acest aspect este reflectat perfect de statistici. În momentul de faţă, autoturismele care au o vechime de peste 20 de ani sunt într-un număr record de 1,2 milioane de unităţi, fiind secondate de către cele care au o vechime cuprinsă între 15 şi 20 de ani (1,43 milioane de unităţi) şi de cele care a căror vechime este cuprinsă între 10 şi 15 ani (1,6 milioane de unităţi). Autoturismele noi, care au o vechime sub 2 ani sunt într-un număr insignificant raportat la cele second hand, de 175,000 de unităţi, ceea ce înseamnă că multiplele posibilităţi de creditare care sunt furnizate în momentul de faţă pot fi utilizate pentru înnoirea parcului auto din România.

Cum poate schimba creditarea auto raportul de forţe de pe piaţa de maşini din România?

Chiar dacă nu mulţi sunt cei care îşi vor permite un achiziţionarea unui autovehicul nou, cel puţin, graţie unor programe de împrumutare auto, aşa cum este credit auto Monily, foarte multe dintre români îşi pot schimba maşina veche de peste 20 de ani cu una care să aibă cel mult între 5 şi 10 ani vechime. Preţul maşinilor care au fost produse în ultimii 10 ani a crescut simţitor ca urmare a eliminării taxelor de timbru şi mediu, ceea ce înseamnă că maşini cu preţul de achiziţie cuprins între 5000 şi 10,000 de euro pot fi cumpărate de un număr din ce în ce mai mare de români.

Un credit auto pentru autombil care se încadrează pe o perioadă de rambursare de 60 de luni, cu o dobândă anuală de 36% şi DAE 46,46% pentru o suma de 10,000 Ron (aproximativ 2500 euro) are o rată lunară de 379,40 Ron. Cu această sumă îţi poţi achiziţiona o maşină produsă în anul 2007 (este adevărat, cu o motorizare nu foarte puternică) de la unul dintre producătorii de renume din Europa. Cu cât creşte suma împrumutată, cu atât vei putea să-ţi achiziţionezi o maşină nu doar puternică, cât şi foarte sigură (de exemplu, o maşină produsă în Germania de un dezvoltator de top poate fi achiziţionată cu un preţ de maxim 8500-10,000 euro, iar anul în care a fost produsă este undeva la nivelul 2010-2011).

Sursa foto: Pixabay

Există soluţii de împrumut auto pentru toţi românii interesaţi să-şi schimbe sau să-şi cumpere o maşină mai nouă?

Piaţa de creditare auto din România este într-o creştere continuă, de aceea poţi alege diverse soluţii de împrumut auto care să te avantajeze pe termen mediu şi lung. Spre deosebire de creditele pentru automobile de la bănci, împrumuturile de la instituţiile nebancare beneficiază de condiţii mult mai flexibile de creditare, acestea adresându-se unei pături sociale foarte largi de venituri. Cu ajutorul acestui sistem de împrumut auto şi cu menţinerea în funcţiune a programului Rabla al autorităţilor române, şansele ca parcul auto din România să se schimbe în bine în anii care urmează sunt foarte ridicate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *