Cum alegi pardoseala sportiva potrivita ?

Daca intentia ta este de a achizitiona o pardoseala sportiva, insa tintesti spre un articol de o calitate corespunzatoare, atunci trebuie sa te documentezi putin inainte cu privire la aceasta si la optiuni. Gasesti in randurile de mai jos o serie de aspecte si intrebari, ce te vor ajuta cu siguranta la final sa faci alegerea potrivita.

Trebuie sa stii pentru inceput ce tip de sala de sport doreste sa realizezi. Te intereseaza asadar una interioara sau este vorba despre un teren exterior? In acest sens va trebui sa te orientezi dupa solutii indoor sau outdoor.

Cine si in ce scop va folosi sala de sport – care este destinatia terenului respectiv?

In acest sens poate fi vorba despre scopuri diverse. Neparat trebuie sa te raportezi la asta atunci cand alegi pardoseli sportive pentru ca diversele caracteristici prezentate de acestea sa corespunda cu nevoile. Asadar, optiunile vizeaza:

  • Salile pentru sportul scolar – acestea sunt dedicate elevilor sau studentilor care se vor antrena la un nivel competitional nesolicitat.
  • Salile pentru antrenamente pentru cei care fac parte din cluburi sportive – cu nivel competitional fie local, fie judetean, fie national.
  • Salile de sport care vizeaza un nivel competitional international
  • Salile private dedicata jocurilor private sau antrenamentelor

Prin ce elemente se disting tipuri de pardoseli sportive de alte categorii, din perspectiva calitatii?

Iata care sunt aspectele asupra carora ar trebui sa iti indrepti atentia atunci cand doresti sa achizitionezi pardoseli sportive care sa se plieze cu succes pe nevoile tale:

  • Capacitatea de absorbtie a socului

Acesta este fara indoiala unul dintre elementele definitorii de avut in vedere, indiferent de suprafata de joc in discutie. Atunci cand sportivii cad accidental, acestia trebuie sa fie protejati de pardoseala. Astfel cea aleasa trebuie sa ajute la prevenirea vatamarilor si leziunilor, a corpului. Foarte important si de asemenea tine de pardoseli ca in timp sportivii sa nu dezvolte leziuni ale ligamentelor, mai ales daca practica sporturi la nivel competitional pentru o perioada lunga de timp.

Atunci cand capacitatea de absorbtie este mai mare, riscul de a se produce diverse leziuni la cadere scad in mod considerabil. Este deci de preferat atentia si la acest detaliu, pentru  a asigura sportivii ca nu se supun riscului de a avea repercursiuni asupra ligamentelor antrenandu-se pe respectivul teren.

  • Coeficientul de frecare

Acesta se refera la momentul in care sportivul aluneca sau intra in contact cu pardoseala. Este necesar ca sistemul achizitionat sa nu favorizeze ranirea sportivului, ci sa ii ofere protectie in acest sens.

  • Deformarea verticala

Este vorba despre deformarea suprafetei de joc. Dupa efectuarea unei sarituri, atunci cand sportivul intra in contact cu suprafata este necesar sa nu se provoace deformarea. In acest sens, o pardoseala sportiva cu sistem elastic ete o recomandare.

Ai in vedere acestea aspecte atunci cand urmaresti achizitonarea de pardoseli sportive si nu uita sa vizezi intotdeauna calitatea.

Pe artsporttotal.ro gasesti solutii in acest sens, dupa nevoiele si bugetul tau. Prin raportare la cele de mai sus, realizeaza alegerea potrivita tie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *