De ce avem nevoie de motocultor in agricultura

Ce este un motocultor ?

motocultivator

Desi bunicul meu a fost tractorist 40 ani, nu am fost pasionat niciodata de agricultura si de lucrul pamantului. Sincer, inclusiv in agricultura tehnologia consider ca a avansat extrem de mult. De exemplu, pe vremuri nu stiam sa existe motocultor sau motocultivator. A fost nevoie asadar sa caut informatie pe internet cu privire la ce e de exemplu un motocultor si la ce operatiuni agricole se foloseste. Astfel am aflat ca un motocultor este defapto freza motorizata, care se gaseste si sub alte denumiri ca motosapa, motocultivator si care permite in prima faza maruntirea solurilor, dar si o serie de alte procedee agricole indispensabile. Si cam ce operatiuni agricole se executa cu un motocultor ? Pai in primul rand sapat, arat cu plug normal, clasic ori plug reversibil, combatere a burienilor cu motoprasitoarea, semanat legume ori plante prasitoare, etc. Ideea e ca un motocultor e folosit pentru suprafate mici, in comparatie cu alte utilaje agricole. Deci e undeva intre agricultura ca hobby si agricultura profesionala cu utilaje mari. Adancimea de lucru poate ajunge pana la 22-25 cm iar greutatea unui astfel de utilaj este de minim 75-80 kg asigurand o aderenta mai mare la nivelul solului, iar suprafața recomandata de lucru pentru un motocultor este de peste 10.000 mp. Motocultor / Motosapa ”profesionala” este recomandata pentru gospodariile de dimensiuni mari, pentru sere de plante, pentru a iti usura munca !

3 motive sa alegi un motocultor

Un motocultor usor de manevrat

Motocultorul are dimensiuni reduse și o greutate mică, iar un motocultor este ușor de manevrat, chiar dacă nu ai deloc experiență. Utilajul este perfect in spatiile înguste, deoarece dimenisiunile il fac sa lucreze cu succes chiar si in spatii restranse precum serele sau gradinile. Plus de asta ca se poate utiliza chiar si în zone deluroase pentru ca motorul ii permite sa isi duca la bun sfarsit treaba inclusiv pe un teren mai anevoios. Motocultorul are asadar are dimensiuni mici, motorul unui motocultor este suficient de puternic pentru a lucra fără probleme suprafete mici de teren ori chiar suprafete medii, totul in functie de capacitatea motorului.

Se poate depozita oriunde

Dimensiunile reduse ale unui motocultor sunt extrem de utile. Motocultorul nu necesită un spatiu mare pentru depozitare, il poti pune oriunde ai loc pentru el, caci depozitarea nu reprezinta o problema. Multi spun ca un motocultor este inceputul unei relatii frumoase intre tine si reprezinta defapt primii pasi in agricultura profesionala.

Este perfect pentru gradina

Daca vrei sa sa te ocupi de gradinarit si sa dezvolti o sera, ori sa cultivi legumele necesare tie si familiei tale, un motocultor este alegerea potrivita. Un motocultor se poate utiliza pe suprafețe inguste, în sere, avand latimea frezelor intre 80-90 cm si poate face fata chiar si unui unui sol arid, dificil de sapat, cum se gaseste un multe regiuni ale tarii. Astfel ca pretul de 3 000 al unui motocultor il face indispensabil pentru o afacere de familie cu sere de legume ori pentru o mica ferma care se afla la inceput.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *