De ce nu dau bani la cersetori !

Fiecare dintre noi sunt convins ca in viata asta am dat bani la cersetori. Unii dintre noi inca dau bani la cersetori tocmai datorita sentimentului de “liniste” pe care il ai in momentul in care ii vezi mimica fericita, insa eu m-am lecuit sa nu mai dau bani la cersetori si sa le zic si prietenilor mei “nu mai dati bani la cersetori dragilor” intr-o zi….

Era o zi banala de toamna si veneam de la facultate acasa, era o vreme urata si in sala de asteptare a unei autogari, un cersetor trecea pe la fiecare persoana asezata sa astepte si pretindea bani. In momentul in care a ajuns la un tanar, de o varsta apropiata mie, cersetorul a primit un corn cu ciocolata neinceput.

In loc sa se bucure acesta a luat in mana cornul, s-a inrosit de nervi la fata, a strans in pumn cornul si a zis “eu vreau bani, nu mancare”. Iar vazand cat de agresivi devin unii cersetori cand nu primesc ceea ce isi doresc mi-am dat seama ca nu ii ajut deloc deoarece de multe ori in spatele lor stau retele de carne vie, ori ei nu isi cheltuie banii castigati pe mancare si prefera sa devina alcoolici si sa fumeze oricat de mult au ocazia.

Cred ca mai degraba rostul acesteor oameni e intr-o institutie psihiatrica decat pe drum si in zone aglomerate. Cu prima ocazie cand o sa vad un cersetor fericit o sa ii dau 10 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *