Funcigide cuprice cu care se stropeste thuja

Tratamente cu fungicide cuprice pentru thuja

Locuiesc la casa si in dreptul gardului cu vecinul am plantat de 4 ani brazi thuja. Asta in prealabil dupa ce ne-am hotarat, cu toate ca avem o relatie buna cu vecinul sa facem un gard viu pe langa gardul normal. Brazii thuja ori altfel zis tuia occidentalis ori smaragd cresc foarte inalti daca nu sunt din specia pitic si daca atunci cand se planteaza sunt foarte apropiati, dupa 5-6 ani daca sunt tunsi din varf, ei se dezvolta mai mult in lateral si astfel se formeaza un gard natural de toata frumusetea. Daca va intrebati cu ce sa storpesc thuja gasiti raspunsul in randurile de mai jos.

Zis si facut, insa repede am descoperit ca acestia au nevoie de tratamente cu fungicide cuprice pentru bolile arbustilor. M-am documentat si dupa repede am gasit ca fungicidele Champ, Funguran, Dithane sunt potrivite pentru stropit primavara si toamna. Nici piatra vanata nu e deloc de neglijat daca nu aveti alte solutii (piatra vanata e denumit si zeama borlandeza).

Asadar fungicidele sunt principala solutie pentru combaterea bolilor la thuja. Acestea au actiune toxica asupra ciupercilor daunatoare, dar sunt inofensive pentru arbusti. Atunci cand boala la thuja isi face aparitia aveti nevoie de tratamente indelungate, este nevoie sa aplicati fungicide sistemice, ca cele enumerate mai sus prin care sa interveniti in mod precis asupra locului infectat si sa patrunda la nivel translaminar pentru a dezinfecta planta si a asigura o carantina pentru eventualele probleme care pot aparea.

Funguran

Un plic de funguran costa 5 lei si actionează prin contact, tocmai de aceea pentru obţinerea unui efect ridicat este necesara o acoperire totala a arbustilor, iar eu am nevoie de 3-4 plicuri. Produsul aderă excelent pe stratul ceros al frunzei, deci este spălat greu de pe aceasta. Funguran-ul merge foarte bine cand sunt temperaturi ridicate, peste 20 grade celsius, atunci cand multe produse incep sa isi piarda din eficacitate. Este recomandat pentru a fi folosit de asemenea când se constată instalarea unor forme de rezistenţă, datorita folosirii mai îndelungate a altor produse. Astfel ca Funguran, nu trebuie să lipsească din fungicidele de combatere a bolilor la thuja dar si la unele legume e foarte indicat.

Dithane si Champ

Dithane si Champ se aplica si ele in combinatie cu Funguran la thuja, dar eu nu le-am combinat toate la un loc pentru ca m-am temut de efectul obtinut. Astfel ca am stropit primavara cu funguran, dithane si champ insa in 3 actiuni de stropire diferite. Dithane si Champ se folosesc si la stropirea vitei de vie, a tomatelor si a multor legume. Sunt fungicide excelente pentru diverse tratamente. Eu in 1 an o sa ma un gard viu natural de toata frumusetea, datorita acestor fungicide care m-au ajutat sa imi tin arbustii sanatosi,  verzi si de care am aflat cautand si eu online. Desigur ca nu ma laud ca si expert la thuja, dar am invatat multe de la alti proprietari. Iar fungicide am gasit online pe erbicid.ro/fungicide si de aici am comandat in ultima perioada. Promit ca in perioada urmatoare o sa revin cu poze astfel inca sa vada toata lumea plantatia mea de arbusti thuja. Sa nu uit sa mentionez, toate fungicidele mentionate mai sus sunt fungicide cuprice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *