Prietenii invidiosi

Despre prieteni invidiosi

In societatea actuala relatiile sociale, relatiile de prietenie si comportamentul prosocial, reprezinta uneori un pilon in reusita omului in viata. Prieteniile uneori se leaga foarte usor, chiar si statia de autobuz, in transportul in comun, insa ce te faci cand iti dai seama ca ai prieteni invidiosi in jurul tau, esti inconjurat mai mult de prieteni toxici care nu sunt doar interesati de propria ta persoana.

Desigur ca intr-o relatie de prietenie, timpul este cel mai bun test, deoarece odata cu trecerea timpului, persoanele implicate intr-o relatie de prietenie ajung sa se cunoasca mai bine, sa se ajute uneori reciproc, iar tocmai de aceea unii raman toata viata amici, iar altii devin cei mai buni prieteni. Dar nu poti avea doar relatii de prietenie sanatoase, pentru ca bogatia si fericirea e distribuita inegal pe planeta, iar un prieten invidios, iti poate tulbura linistea interioara, mai ales cand vezi ca un om pe care il cunosti de 15-20 ani devine un prieten invidios, care datorita esecului uneori profesional ori in plan personal, crede ca tu ii esti superior.

Vrei sa scapi de prieteni invidiosi ?

In general prietenii toxici si prietenii invidiosi prezinta trasaturi accentuate de personalitate si e bine de stiut de dinainte ca aceste persoane nu sunt capabile sa mentina relatii armonioase cu cei din jur, implicit nici relatii de prietenie armonioase si stabile. In societatea actuala, prieteniile toxice, adica prietenii invidiosi apar prin prisma teoriei comparatiei sociale. Astfel ca daca cei din jurul nostru au mulţi bani în comparaţie cu noi, ne vom simţi săraci. Dacă suntem înconjuraţi de oameni săraci, vom avea impresia că suntem bogati. Prietenii invidiosi nu vor suporta sa vada ca altora le merge mai bine decat le merge lor, iar sentimentul de insecuritate se manifesta prin prin invidie de cele mai multe ori. Asa ca e destul de dificil sa faci parte dintr-un grup de prieteni invidiosi, care in lipsa unuia barfesc si isi schimba comportamentul total.

Daca doresti sa iti controlezi cat mai bine gandurile negative, daca vrei sa gandesti pozitiv si sa nu iti pese de capra vecinului, e bine sa te lepezi de relatiile cu prietenii toxici si invidiosi ! Acesti prieteni care iti strica echilibrul si prin faptul ca se plang exagerat, in anumite situatii in care nu ar avea motive. Prietenii indiviosi sunt un factor de stres, cer din ce in ce mai mult si nu dau nimic inapoi din punct de vedere emotional. In general prietenii acestia in momentul in care le ceri ajutorul evita sa fie empatici si iti raspund “scuze nu pot, nu am timp”, dar ei cred in schimb ca li se cuvine sa iti ceara ceva fara sa faca nimic….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *