Reguli actuale de participare la o inmormantare

In zilele noastre multe din obiceiuri nu mai sunt pastrate. De vina este si ritmul vietii, societatea moderna ce schimba mentalitati. Desigur, asta nu trebuie sa insemne pierderea unui aspect cultural ce ne defineste pana la urma. Ori cand vine vorba de o inmormantare, exista de asemenea multe aspecte care se ignora, fata de modul in care se intampla in trecut. In egala masura, sunt si multe care se pastreaza, ce au substrat religios sau pur si simplu sunt un semn de respect si bun simt.

Daca urmeaza sa participati la un eveniment trist de genul unei inmormantari trebuie sa stiti ca exista un cod, un set de reguli nescrise, insa cunoscute si respectate. Iata despre ce este vorba:

  • Nu sunam familia pentru a confirma sau nu prezenta la eveniment. De regula exista cineva care se ocupa de organizare in acest sens. In plus, daca decideti ca nu veti putea fi in acea zi prezenti, este de asteptat sa va prezentati cel putin la serile de priveghere. Acesta poate fi si momentul in care va exprimati regretul pentru ca nu puteti fi prezenti la inhumare.
  • Hainele alese trebuie sa fie decente, fara doar si poate. Regula spune ca este zi de doliu astfel ca este de preferat sa optati pentru o tinuta de acest gen. In caz contrar, orice culoare decenta si sobra este potrivita, maro inchis spre exemplu sau gri, insa nu alb sau ceva tipator.
  • Florile sunt o modalitate eleganta prin care va exprimati regretul. Atentie, daca doriti sa faceti acest gest este de preferat sa optati pentru garoafe sau cale, cele mai potrivite tipuri de flori la astfel de evenimente. In plus, optati pentru un numar par si nu un buchet.
  • Daca decideti sa mergeti cu o coroana de flori, este de preferat sa optati pentru ceva calitativ. Un mesaj se va scrie pe panglica, ca o forma de semnatura de la expeditor. Optati pentru ceva simplu, mai ales daca nu sunteti atat de apropiat cu defunctul. In orice caz, exista agentii, firme specializate pe astfel de ansambluri de flori. O agentie de pompe funebre este locul potrivit pentru o astfel de achizitie. Spre exemplu, cautati servicii funerare nonstop Bucuresti pentru a nu depinde de un program anume cand decideti sa achizitionati coroana cu pricina.
  • Daca vi se ofera din partea familiei sa purtati la rever un mic simbol de doliu este de preferat sa nu refuzati si sa-l purtati pana cand veti parasi locatia.
  • Daca sunteti invitat sa participati la masa de dupa inhumare de asemenea ar fi bine sa nu refuzati. Exista la astfel de evenimente un efort extraordinar si din punct de vedere fizic, pentru toate orele pana cand se incheie ritualul si participarea este uneori greoaie. In plus, familia se pregateste cu tot ce inseamna masa de dupa, un efort financiar pentru care ar trebui sa existe compensatie in participarea celor care vor si consuma bucatele; pierderile sunt si ele neplacute.

Cuvantul de baza la astfel de evenimente este decenta. Bocitoarele sunt tot mai rare, mai cu seama la evenimente de genul ce au loc in mediul rural. Nu trebuie sa va exprimati durerea astfel sau de ochii celor din jur. Asta se va aprecia cu mult mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *