Tot ce trebuie sa stii despre apometrele de apartament

Dupa cum prea bine stii, apometrele sunt aparate nelipsite din apartamente. Cel putin o data pe luna trebuie sa iei contact cu ele pentru a le citi, respectiv pentru a vedea cati metri cubi de apa ai consumat cu o luna inainte.

Exista o multime de apometre pe piata de profil si fiecare are specificatii cheie care cu siguranta te intereseaza. La ce ma refer si ce e bine sa cunosti despre apometre? Ramai aproape, iti voi spune in cele ce urmeaza.

Schimbarea apometrului – cum il alegi pe cel potrivit pentru tine?

Dupa cum chiar expertii de la Shop Einstal afirma, calitatea este cea importanta atunci cand vine vorba de un apometru. Apometrul pe care il achizitionezi trebuie sa prezinte rezistenta si durabilitate in timp. De cele mai multe ori, publicul isi indreapta atentia spre apometrele ce dispun de afisaj contorizat.

Fiecare apometru de pe piata face parte fie din clasa A, B sau clasa C. Toate clasele prezinta specificatii cheie, dar si preturi pe masura. Hai sa vedem impreuna prin ce se caracterizeaza apometrele din fiecare clasa in parte.

  1. Apometrele din clasa A

Nu prea o sa ai contact cu apometrele din clasa A daca locuiesti la bloc. Acestea au fost special concepute pentru a masura apa folosira in uz industrial: agricultura, epurare etc, deci apa murdara. Apometrele din clasa A sunt rezistente, de buna calitate, iar pentru a rezista ani la rand este bine sa le montezi intr-un loc ferit de inghet sau socuri puternice. Contacteaza un instalator pentru aceasta operatiune, astfel incat toate riscurile sa fie tinute la distanta.

  1. Apometrele din clasa B

Apometrele din clasa B sunt folosite atat pentru uz industrial, cat si pentru uz casnic. Sunt din fonta, deci rezista extrem de mult. In plus, nu au erori de calcul, deci te vor ajuta sa economisesti apa. Apometrele din aceasta clasa pot fi montate atat pe verticala, cat si pe orizontala. Acestea sunt prevazute cu un mecanism umed si uscat si cu un capac integrator metalic.

  1. Apometrele din clasa C

Despre apometrele din clasa C, pe care le regasesti si pe shop-einstal.ro, trebuie sa stii ca sunt folosite in cele mai multe dintre cazuri la instalatiile cu variatii mari de debit. Fata de cele din clasa B, apometrele din clasa C sunt create din alama, un material de asemenea rezistent in timp. Avantajele acestor apometre tin de rezistenta – cele din clasa C sunt extrem de rezistente la depunerile de calcar.

Pe shop-einstal.ro regasesti o multime de tipuri de apometre. Majoritatea fac parte din clasa C, apometre pe care le poti folosi si in apartament de ce nu.

Daca mai ai nevoie si de alte detalii pentru a fi sigur ca faci alegerea corespunzatoare nevoilor tale, specialistii de la Shop Einstal iti pot oferi suport si sfaturi extrem de practice.

Pe shop-einstal.ro ai la dispozitie o multime de produse din sfera sistemelor termice si sanitare. Acceseaza magazinul online si bucura-te de ultimele oferte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *